GLI

BeweegKuur GLI

bij Fysiotherapie de Marne!

BeweegKuur GLI in de basisverzekering

Hulp bij een gezonde leefstijl wordt per 1 januari 2019 vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. De dekking is bedoeld voor mensen met een gezondheidsrisico door overgewicht, die gemotiveerd zijn daar iets aan te doen. De huisarts kan voor deze groep de Gecombineerd Leefstijlinterventie (GLI) BeweegKuur GLI voorschrijven. Doordat de BeweegKuur GLI wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering komt deze effectieve interventie breder beschikbaar voor mensen met overgewicht en obesitas. Vijf miljoen mensen komen in Nederland in aanmerking voor deelname aan een Gecombineerde Leefstijl Interventie.

Een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een programma waarin de combinatie van bewegen, voeding en gedrag centraal staat. De BeweegKuur GLI is een GLI en daarom het aangewezen programma om een gezonde leefstijl te bereiken!

Gezondheidswinst

Het doel van de BeweegKuur GLI is het realiseren van gezondheidswinst bij mensen vanaf een matig gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico (BMI boven de 25). Het gaat om mensen met een inactieve leefstijl, die gemotiveerd zijn om hun gedrag te veranderen. Het programma duurt in totaal 2 jaar waarin zowel individuele als groepsbijeenkomsten worden gepland.

Kijk voor meer informatie op:

Of bel ons via: