Beweegtuin

Start 4e seizoen Beweegtuin 2018

In april zijn we weer begonnen met het geven van trainingen in de Beweegtuin. De trainingen worden vanaf 2018 verzorgd door onze sportinstructeur Stefan van der Horn.

De trainingen vinden plaats op de woensdagochtend. De groep verzamelt om 10:00 uur bij de praktijk van Fysiotherapie GC Winsum en loopt dan samen met de sportinstructeur naar de Beweegtuin. De beweegactiviteiten zijn spelgericht, ook kan de training worden afgewisseld met een wandeling waarin korte oefeningen worden gedaan.

Om 11:00 uur is de training afgelopen en komt de groep weer aan bij de praktijk.

U bent welkom om een GRATIS proefles te volgen. Graag ontvangen we vooraf uw bericht.

Telefoon: 0595 – 442255

Mail: info@fysiodemarne.nl


3e Seizoen BEWEEG- en BELEEFTUIN gestart

Afgelopen zaterdag 27 mei is het 3e seizoen van de Beweeg- en Beleeftuin in Winsum officieel van start gegaan.

In de zonovergoten tuin bij De Hoven voerde wethouder Marc Verschuren het openingswoord voor de belangstellenden uit Winsum en directe omgeving.

Na de openingsspeech van wethouder Marc Verschuren werd de samenwerking tussen de gemeente Winsum, De Hoven & Fysiotherapie GC Winsum nogmaals bekrachtigd door het tekenen van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Vervolgens heeft wethouder Marc Verschuren tezamen met de jongste en de oudste bezoeker de officiële opening verricht d.m.v. het doorknippen van een sportlint.

Hiermee is het startsein gegeven voor het nieuwe sportieve seizoen van de Beweeg- en Beleeftuin.

De rest van de middag stond in het teken van diverse workshops (Bewegen in de Beweeg- en Beleeftuin, Bootcamp en Yoga). Op deze wijze kon men kennismaken met het diverse aanbod en mogelijkheden.

Voor de jongere bezoekers was er een klimwand, een springkussen en een levensgrote twister. Daarnaast waren er enkele stands van o.a. de fysiotherapie, de diëtiste en de buurtsportwerkers waar de bezoekers informatie konden ontvangen over bewegen en gezonde voeding.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om de start van het seizoen bij te wonen en/of heeft u nog vragen, dan horen wij natuurlijk graag van u.

Informatie:

Algemeen Annetta Vink 06-10708483 beweeg.beleeftuinwinsum@gmail.com

Bewegen onder begeleiding Anke Bijma 0595-442255 ftwinsum@planet.nl

Tot ziens in de Beweegtuin!

 


START SEIZOEN 2017

Het nieuwe seizoen start officieel op zaterdag 27 mei a.s.  met een Beweegfestival! Het belooft een dag vol activiteiten te worden, verzorgd door o.a. de Buurtsportcoaches, de sportinstructeurs van Fysiotherapie & Beweegcentrum de Marne & Winsum, stands van diverse sportclubs en verenigingen, informatie en tips over gezonde voeding etc etc.

Het Beweegfestival is van  13.00 – 16.30 uur, locatie in en om de Beweeg- en Beleeftuin Winsum. Meer informatie over het programma volgt.

Kunt u niet zo lang wachten en wilt u nu al bewegen in de Beweegtuin, dat kan! De Beweegtuin is vrij toegankelijk, wilt u liever bewegen onder de deskundige leiding van een sportinstructeur, dat kan ook. Elke woensdagmiddag van 14.15 – 15.15 uur vinden in de Beweegtuin de lessen ‘Bewegen met een coach’ plaats. Wilt u een keer meedoen, een proefles bestaat tot de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met onze praktijk (tel. 0595 – 442255, of email ftwinsum@planet.nl).

We zien u graag (bewegen) in de Beweeg- en Beleeftuin Winsum!

 


PROGRAMMA-AANBOD BEWEEGTUIN WINSUM 2016

Bewegen met een opgeleide vrijwilliger

– werken aan conditie, kracht en lenigheid
onder begeleiding van getrainde vrijwilligers en/of een beweegcoach*
*Indien gewenst kan er een fitheidstest worden afgenomen

 

Specifieke beweegprogramma’s onder professionele begeleiding

  1. Buiten (gewoon) afvallen – start 2e week van april woensdag 14.30-15.30 en vrijdag 12.30-13.30
  2. Bewegen met een coach – start 2e week mei woensdag 13.30-14.30 en vrijdag 13.30-14.30
  3. Bewegen voor chronisch zieken – start 2e week juni dinsdag 11.00-12.00
  4. Bewegen voor evenwicht en balans – start 2e week september
  5. Wordt nader naar behoefte ingevuld – start 2e week oktober

De 1e vier keer zijn gratis. Als u daarna doorgaat, betaalt u € 15 per 4 keer.

Instromen in lopende programma’s is mogelijk.

 

Zelf aan de gang met bewegen  

De Beweegtuin is vrij toegankelijk. Alle dagen in de week.
U kunt de toestellen zelfstandig gebruiken. Bij alle toestellen hangt een korte gebruiksaanwijzing. Regelmatig zijn er vrijwilligers aanwezig die u op weg kunnen helpen. Ze kunnen ook behulpzaam zijn om met u te bekijken welke oefeningen voor u het beste bij uw wensen en mogelijkheden aansluiten.


Aanmelden

Dit kan per mail (beweeg.beleeftuinwinsum@gmail.com ) of telefonisch (06-10708483)                                                                         U kunt ook contact opnemen met de Fysiopraktijk : ftwinsum@planet.nl of telefonisch (0595-442255)                                             of de Twaalf Hoven (0595-446000).
Laat ons weten naar welk programma uw voorkeur uitgaat en op welk moment.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.


 

BEWEEGTUIN WINSUM

Start nieuwe seizoen Beweegtuin zaterdag 16 april a.s. 

Jaap Nienhuis geeft het startschot voor het 2e seizoen van de Beweegtuin. Natuurlijk hopen we dat hij een goede weersvoorspelling kan geven voor het komende seizoen!

In 2015 zijn we gestart met een aantal activiteiten (‘Super Fit in de Tuin’ en ‘Buiten Gewoon Afvallen’). Deze activiteiten zijn het hele jaar gewoon doorgegaan onder de motiverende begeleiding van onze sportinstructrice Anke Bijma.

In 2016 gaan we minimaal 4 nieuwe programma’s starten, start vindt plaats in de 2e week van een maand. De programma’s worden verzorgd door de Hoven en door Fysiotherapie de Marne & GC Winsum. De programma’s worden voortgezet bij voldoende belangstelling.

Er is nog een klein bedrag aan subsidie beschikbaar om de startweken van alle programma’s kosteloos te houden voor de deelnemers. Bij voortzetting van de programma’s zal een geringe bijdrage worden gevraagd om de toegankelijkheid zo hoog mogelijk te houden.

Ook blijft het mogelijk om zonder (professionele) begeleiding te trainen. Op dit moment is de werving van nieuwe vrijwilligers gestart. Mocht je zelf tijd over hebben en lijkt het je leuk om mensen te begeleiden in de Beweegtuin neem dan contact op met coördinator Annelies Popping via mail a.popping@dehoven.nl.

Tot ziens in de Beweegtuin!


 

Op zaterdag 13 juni 2015 heeft wethouder Marc Verschuren de Beweegtuin in Winsum geopend. En dat is een mooie aanwinst voor de inwoners van Winsum. In deze speciaal aangelegde tuin, gelegen op het terrein van verpleeghuis De Twaalf Hoven, kunnen de Winsumers elkaar ontmoeten en samen bewegen. Een beweegtuin kan ouderen helpen langer vitaal te blijven.

Beweegtuin foto opening

Het publiek was in groten getale op de opening af gekomen om uitleg te krijgen over de toestellen of om een beweegtest doen.

In de Beweegtuin in Winsum staan diverse beweegtoestellen, die zelfstandig en onder begeleiding kunnen worden gebruikt. Ouderen kunnen zich opgeven voor diverse beweegcursussen, voor zowel beginners als gevorderden. De fysiotherapeut, de buurtsportcoach of een getrainde vrijwilliger biedt hierin ondersteuning.

Beweegtuin foto2 opening

Meer informatie hierover is te verkrijgen bij de fysiotherapie in het Gezondheidscentrum of bij De Twaalf Hoven.

Zelfstandig gebruik maken van de toestellen is ook mogelijk.

De Beweegtuin op het terrein van De Twaalf Hoven is vrij toegankelijk.

Het onderhoud van de tuin en moestuin wordt verzorgd door de NOVO.  Tevens zorgt de NOVO op gezette tijden voor een kop koffie op het terras.

Fysiotherapie de Marne & GC Winsum verzorgt op dit moment het volgende aanbod:

SFiT Super Fit in de Tuin                    (wo 13.30-14.30 uur  vr 13.30-14.30 uur)

BGA Buiten (gewoon) Afvallen             (wo 14.30-15.30 uur  vr 14.30-15.30 uur)

In de Beweegtuin kunt u ook terecht zonder begeleiding of onder begeleiding van een vrijwilliger.

Op dit moment is het rooster voor 2016 nog niet bekend. De coördinator is aanwezig/bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag.

Heeft u vragen over de Beweegtuin dan kunt u telefonisch contact opnemen met:

Fysiotherapie de Marne & GC Winsum 0595 – 442255

De Hoven 0595 – 446000

Annelies Popping (coördinator) 06-10708483  a.popping@dehoven.nl

Of stuur een mailbericht naar beweeg.beleeftuinwinsum@gmail.com