Runningtherapie

Running Therapie, nu bij Fysiotherapie De Marne en Fysiotherapie GC Winsum!

Bij onze fysiotherapie praktijken kunt u verantwoord en ontspannen gaan hardlopen onder deskundige begeleiding van een runningtherapeut.

Of u nu wel of niet sportief bent aangelegd, runningtherapie is voor iedereen een mogelijkheid om verantwoord in beweging te komen en je beter te gaan voelen.

schoenenRunningtherapie is met name geschikt voor mensen met milde depressies, burn-out of stress-gerelateerde aandoeningen. Als mensen met geestelijke of ondefinieerbare lichamelijke klachten bij een arts, psycholoog of psychiater komen zal de eerste vraag van de hulpverlener zijn: “Doet u aan lichaamsbeweging?”. Lichaamsbeweging en in het bijzonder hardlopen is een medicijn tegen veel lichamelijke en geestelijke klachten. Het is voor veel mensen echter veel gemakkelijker om de voorgeschreven medicijnen te slikken dan het sportadvies van een arts op te volgen. Maar juist dit sportadvies is van essentieel belang voor herstel op de lange termijn. Runningtherapie kan er toe bijdragen, dat mensen die al langdurig medicatie gebruiken, kunnen minderen of zelfs helemaal zonder medicatie kunnen. De effecten van runningtherapie zijn wetenschappelijk bewezen. Het helpt enorm!

Runningtherapie is een cursus van 12 weken (2 x per week) waarbij de cursist gedurende die periode intensief wordt begeleid en gecoacht om hierna op eigen kracht verder te gaan met hardlopen of om in onze eigen oefenzalen verder te gaan sporten. Een betere gezondheid en de vele andere positieve bijwerkingen van runningtherapie zullen klachten doen verminderen en soms zelfs helemaal doen verdwijnen. De eerste stap is de grootste en runningtherapie helpt bij die belangrijke eerste stap naar verbetering. Natuurlijk zijn ook mensen die gewoon hun conditie willen opbouwen van harte welkom!

Runningtherapie heeft een positieve invloed op:

  • Een depressie of sombere gevoelens
  • Herstel van een burn-out
  • Het ontwikkelen en vasthouden van een gezonde leefstijl
  • Het vermijden van overgewicht
  • Lichamelijke klachten, waarvoor geen duidelijk aanwijsbaar lichamelijk probleem te vinden is (psychosomatische klachten)
  • Het leren omgaan met agressie
  • Het verbeteren van een slechte lichamelijk conditie
  • Het verminderen van angstklachten of paniekaanvallen
  • Terugvalpreventie voor een depressie of burn-out.

Voor de gehele cursus betaalt u 150,- euro. Voor opgave en informatie kunt u bellen 0595 – 572007 of 0595 – 442255.