Diabetes

Bewegen met Diabetes

Het Beweegprogramma diabetes is voor mensen met diabetes type 2.

Dit programma is voor diabetespatiënten die weten dat bewegen belangrijk is, maar dat toch onvoldoende doen! U kunt op een leuke en gezonde manier starten met bewegen.

Het programma is ook voor mensen die naast bewegen meer informatie willen over de invloed van bewegen op afvallen en op diabetes.

De Procedure

U krijgt een individuele intake, waarin conditie en kracht gemeten worden middels testen en vragenlijsten. Daarna bieden wij u een gevarieerd trainingsprogramma met persoonlijke begeleiding, aangepast aan uw wensen en mogelijkheden. U leert in dit programma over de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, zodat u deze kunt toepassen in uw dagelijks leven.

De training en de testen worden geleid door een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut.

Vaak is er intensief overleg met de praktijkverpleegkundige van de huisartsen die ook de mensen met diabetes begeleidt.

Wat is het resultaat

Met meer plezier bewegen. U beweegt gemakkelijker en daardoor beweegt u meer. U voelt zich fitter en minder vermoeid. U kunt signalen van uw lichaam tijdens inspanning beter herkennen en weet wat u hiermee moet doen. Uw insulineregulatie verbetert. In combinatie met een aangepast voedingspatroon kan meer bewegen diabetes enorm terugdringen. Bij mensen met een lichtere vorm van diabetes kan het gevolg zijn dat ze minder of helemaal geen insuline meer nodig hebben.